Werken met het ODC-model is eenvoudig en het is breed toepasbaar. Aan de basis liggen vier kleuren die jouw natuurlijke drijfveren en de drijfveren die van nature niet bij jou horen aangeven. De kleuren geven aan wat je op dit moment laat zien en wat je nog kunt ontwikkelen of betere kunt laten, dus waar jouw energie wegvloeit.

Het persoonlijke profiel komt tot stand door het kiezen van archetypen (beelden) en competenties (tekst). In jouw eigen online omgeving vind je de rapporten van jouw kandidaten en kun je de ODC-meting op een interactieve wijze terugkoppelen. Welke toepassingen je naast het basisrapport kunt gebruiken, hangt af van jouw accreditatielevel en expertisegebied.

Een HR-professional heeft veel baat bij de Strategisch HR-toepassingen en wanneer je teams begeleidt, maak je veelal gebruik van de ODC-teamprofielen.

De basis accreditatie is altijd de ODC-level 1 accreditatie. Om op een juiste en verantwoorde manier met de ODC te kunnen werken, moet je je het instrument eigen maken door er intensief mee te oefenen. Je eigen ODC-meting is onderdeel van de training en de tijd tussen de training en het terugkomdagdeel besteed je aan vijf (proef)metingen bij (bijvoorbeeld) vrienden en familie. Naast vaardigheidstraining is er ook aandacht voor de theoretische achtergrond: de analytische psychologie van Jung.

Factsheet ODC level 1 accreditatie